کربلای 8؛ پاسخی کوبنده به شرارت های دشمن بعثی
به نام خدا
خاطرات دفاع مقدس
کربلای 8؛ پاسخی کوبنده به شرارت های دشمن بعثی
عملیات کربلای 8 که 18 فروردین سال 66 با رمز مبارک ˈیا صاحب الزمانˈ در منطقه بصره صورت گرفت؛ پاسخی به شرارت های متجاوزین عراقی در حمله به تاسیسات اقتصادی ایران و برهم زدن امنیت خلیج فارس بود.
در این عملیات که با حضور نیروهای سپاه پاسداران و به مدت پنج روز اجرا شد، رزمندگان اسلام موفق شدند با عبور از موانع ایذایی از جمله میادین مین، سیم های خاردار و با استفاده از اصل غافلگیری و تاکتیک های رزمی، خطوط دفاعی دشمن را درهم کوبند و چندین گردان، تیپ و لشگر عراق را مورد حمله قرار دهند.
پس از حمله و پاتک های متعدد دشمن در این پنج روز، سپاه اسلام ارتش عراق را مجبور به عقب نشینی و رژیم بعث نیز در اطلاعیه ای با پذیرفتن این شکست، اعلام کرد که ایرانیان در منطقة عملیاتی شرق بصره از جناح های مختلف به سه لشکر عراق هجوم جدیدی را انجام داده اند.
رژیم عراق در این اطلاعیه همچنین اعتراف کرد که در یکی از این سه جناح، قوای ایرانی توانسته اند مواضعی را بدست آورند.
پیروزی در عملیات کربلای 8 همانند پیروزی های دیگر در ابتدا توسط عراق و حامیانش تکذیب شد، چنانکه رادیو اسراییل به نقل از کارشناسان نظامی گفت: به احتمال قوی نیروهای ایرانی در عملیات موسوم به کربلای 8 در جبهه بصره موفق به پیشروی نشده اند و نبرد به صورت ساکن ادامه دارد.
نتایج درخشان کربلای 8 استیصال دستگاه تبلیغاتی عراق را در پی داشت و رسانه های گروهی جهان را وادار به تفسیر و پخش اخبار عملیات کرد.
روزنامه تایمز مالی در این باره نوشت: کربلای 8، ارزیابی توان دفاعی عراق در شرق بصره است. بیشتر مطبوعات غربی نیز به گوشه هایی از پیروزی های عملیات اشاره کردند.
نیروی هوایی ایران در این نبرد، قوای دشمن را با بمباران های پیاپی، مستأصل و زمینگیر کرد. در این درگیری یک فروند هواپیمای سوخوی 22 عراق نیز هدف قرار گرفت و سرنگون شد.
در کربلای 8 ، 60 دستگاه تانک و نفربر و ده ها دستگاه خودروی دشمن منهدم شد.
دهها دستگاه تانک و نفربر و تعداد زیادی از انواع خودرو از جمله غنایم این عملیات بود.
در این عملیات، پنج هزار نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی شدند و 200 نفر نیز به اسارت در آمدند.
در پی این موفقیت، ستاد تبلیغات جنگ از تمام خبرنگاران جهان دعوت کرد تا از نزدیک شاهد پیروزی های رزمندگان اسلام باشند.
در این عملیات؛ سردار ˈمحمدحسن قاسمی طوسیˈ مسئول اطلاعات و عملیات لشکر 25 کربلا و ˈحبیب الله کریمی ˈ فرمانده توپخانه 63 خاتم الانبیا (ص) به شهادت رسیدند.
ایرنا