عکسی که پس از ۳۱ سال شناسایی شد
بسم الله الرحمن الرحیم
یک عکاس پس از 31 سال دومین چهره ثبتشده در عکسهای جنگیاش را شناسایی کرد.
پس از انتشار 18 عکس قدیمی از رزمندگان نوجوان و جوان جنگ ایران و عراق که سعید صادقی در فاصله سالهای 1359 تا 1367 گرفته است، در یکی از آنها چهره شهید عباس دهباشی شناسایی شد.
در تصویری جوانی دیده میشود که در حال انتقال یکی از مجروحان عملیات رمضان به پشت خط نبرد است. با انتشار این عکس که سعید صادقی آن را در 23 تیر 1361 گرفته است، حجت الاسلام حبیب دهباشی که در زمان عملیات رمضان تنها 6 سال داشته است، در باره عکس منتشر شده توضیح داد: «برادرم روحانی و از شاگردان مرحوم آیت الله مشکینی در قم بود که از ابتدای جنگ تا زمان شهادت بیشتر اوقاتش را در جبههها گذراند. در توضیحات عکس شما اگر چه او به عنوان امدادگر معرفی شده است، اما در واقع از مسئولان اطلاعات و عملیات لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سردار حاج قاسم سلیمانی بود.»
او با تکیه بر گفته های همرزمان و هم سنگران شهید عباس دهباشی ادامه داد: « یکی از ویژگیهای بارز برادرم آن بوده که هیچ گاه احساس خستگی نمیکرده و همیشه برای به دوش گرفتن کارها آمادگی داشته است. در طول جنگ هم زمانی که از شناسایی و طراحی عملیات فارغ میشد، به جای استراحت، در انجام کارهای دیگر کمک میکرد که این عکس هم نشان دهنده این روحیه اوست.»
حبیب دهباشی با بیان این که از مدتها پیش در جستجوی سعید صادقی بوده است، گفت: «10 سال پیش برای اولین بار این عکس را در یک مجله دیدم و با این که خیلی دنبال عکاسش گشتم تا نسخه اصلی را از او بگیرم، راه به جایی نبردم. تا این که چند روز پیش یکی از دوستان زنگ زد و گفت عکاسی که تصویر برادرم را گرفته، دنبال ما میگردد؛ یعنی کسی که ما سالها پیاش بودیم و پیدایش نکردیم، خودش ما را جستجو کرد و یافت.»
او درباره فعالیتهای پیش از انقلاب شهید عباس دهباشی هم توضیح داد: «برادرم سال 55 از زابل به قم مهاجرت و تحصیل علوم دینی را شروع کرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی، پل ارتباطی بین این شهر مقدس و زادگاهش بود. او سال 57 هم به دلیل فعالیتهای اسلامی و انقلابیاش، دو ماه را در زندان سپری کرد و بعد از پیروزی نهضت، در دفاع از آرمانهای امام و مردم همیشه ثابت قدم و فعال بود.»
حجت الاسلام دهباشی با اشاره به شهادت برادرش در عملیات والفجر مقدماتی گفت: «22 فروردین 62، روزی بود که این شهید به آرزویش رسید و در منطقه شرهانی مورد اصابت دشمن بعثی قرار گرفت و به دیدار معبود شتافت و پیکرش در روستای سدکی زابل در منطقه سیستان به خاک سپرده شد.»
منبع:سایت فاتحان
برای شادی روح شهیدان صلوات